WIE IS ANNYTA LOLYTA?

Koken heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn moeder was altijd aan het koken, elke dag aten we lekker. Zij had de fijne kneepjes van het koken op een finishing school geleerd in Brussel in de jaren 30 van de vorige eeuw. Ik mocht als kind altijd in de pannen roeren en kleine klusjes klaren als mayonaise maken of vlees door een molen halen. Ik maak bijvoorbeeld nog altijd haar 'ramequin' (kaasquiche/soufflé) en die is keer op keer een succes.

Koken is dan ook mijn hobby geworden, voor mijn gezin en etentjes met vrienden heb ik met veel plezier allerlei recepten uitgeprobeerd. Jamie Oliver, Ottolenghi en Diana Henry zijn mijn helden. Geleidelijk aan ging ik koken voor feestjes van anderen en zo is het cateren begonnen. En kwamen er steeds meer catering opdrachten, omdat mensen zó lekker en bijzonder hadden gegeten.

Mijn opleiding heb ik echter in de kunsten gevolgd, ik heb jarenlang zelf stoffen bedrukt met mijn eigen dessins. Ik maakte er sjaals en kussens van onder mijn eigen label Annyta Lolyta (mijn eerste twee voornamen) en verkocht deze over de hele wereld. Het maken van de verfpasta’s had veel van koken weg.

Bij het samenstellen van mijn gerechten ben ik ook aan het componeren met kleuren, dat is niet zoveel anders dan ik op stof gewend was te doen. Ik vind het belangrijk dat de gerechten er mooi en kleurrijk uitzien, dan krijg je er al zin in!

Ik kook met liefde, ik proef zorgvuldig tot ik de smaak perfect vind. Het fijne van koken is dat het direct resultaat geeft en je er mensen blij mee kan maken en een feest of partij tot een onvergetelijke gebeurtenis kan maken.

Naast het verzorgen van een catering of een diner op locatie kook ik twee dagen in de week bij de Kring in Amsterdam (kunstenaarssociëteit) en ’s zomers vaak op boten (boot/fietsvakanties) voor toeristen en schotel ik hun na een intensieve fietsdag een verrassend, gevarieerd én gezond drie-gangen diner voor.

REVIEWS